Dit is een gast blog van Norma Riemersma van www.tekstbureauschrijfwerk.nl

<img class="alignleft wp-image-2395" src="http://www.mediaonderhoud.nl/wp-content/uploads/2016/05/image001 more tips here.jpg” alt=”image001″ width=”213″ height=”70″ />Een website is het ultieme visitekaartje. Met een fraaie vormgeving en een overzichtelijke structuur kunt u bezoekers verleiden om meer tijd op uw website door te brengen, zodat zij uw bedrijf goed leren kennen. Het kan echter nog op één punt misgaan: de teksten.

Wie hier geen aandacht aan besteedt, zal bezoekers snel zien vertrekken. Die bezoekers zijn zich niet altijd bewust van de kwaliteit van uw teksten, maar slecht geschreven teksten zorgen er gegarandeerd voor dat bezoekers geïrriteerd raken en op zoek gaan naar een concurrent die zijn zaken beter voor elkaar heeft.

Niet te lang

Het risico bestaat dat u teveel wilt vertellen en daardoor lange teksten schrijft. Bezoekers van websites willen echter snel geïnformeerd worden en zo snel mogelijk weten wat u te bieden heeft.

Smakelijk verpakt

De juiste informatie smakelijk verpakken zorgt ervoor dat lezers de informatie moeiteloos in zich opnemen en onthouden, terwijl zinnen die slecht geformuleerd zijn vragen oproepen. Dat is natuurlijk het laatste wat u wilt bereiken!

Foutloos

Taalfouten geven bezoekers weinig vertrouwen in uw product of dienst en ook dat wilt u graag vermijden. Aan uw producten of diensten besteedt u de grootste zorg en dat moet te zien zijn aan alles wat u doet. Foutloze teksten maken een verzorgde indruk en zijn dan ook te vergelijken met de mooie kleding die u aantrekt als u een zakelijke afspraak heeft.

Snel gevonden

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vindbaarheid. Daar is de juiste woordkeuze voor nodig. Geen onlogische zinnen die uitsluitend bestaan uit zoekwoorden, maar een aantrekkelijke tekst met de belangrijkste woorden op de juiste plek. Zoekmachines willen niet alleen zoekwoorden, ze willen ook samenhang tussen die woorden.

De juiste informatie

U weet als geen ander wat u bezoekers van uw website wilt vertellen. Een tekstschrijver luistert daar graag naar en zet uw gedachten vervolgens foutloos, smaakvol en zoekmachinevriendelijk op uw website.

Snel geregeld

Dat levert niet alleen een professioneel resultaat en veel tevreden bezoekers op, maar scheelt u ook tijd. In de weekenden en avonduren zelf ploeteren op een tekst is nergens voor nodig, een tekstschrijver doet dat in een oogwenk na een kort gesprek over de inhoud.