pluginsWordPress heeft buiten vele thema’s om ook vele plugins beschikbaar waarmee jij je website naar je hand kunt zetten en de functionaliteit geven die jij wenst. In deze eerste korte blog genaamd: “WordPress plugins besproken”  ga ik wat dieper  in plugins waarmee je zogenaamde custom sidebars kunt maken.

Er zijn meerdere plug ins gratis te verkrijgen via  wordpress.org/plugins,  hier kun je zoeken en kijken welke plugin het beste bij jou wensen past. In deze blog ligt ik er twee plugins uit waar ik gebruik van maak.

Stag custom sidebars

Deze plugin heeft op het moment van schrijven een waardering van 5 uit de 5 sterren ( 4 stemmen) op de plug in website van WordPress. Met deze plugin kun je sidebars toevoegen door middel van een zogenaamde shortcode te plaatsen in de pagina of bericht  waar je wil dat de sidebar verschijnt. Naast de reguliere sidebar gebieden van je thema kun je met deze plugin dus extra sidebar gebieden toevoegen en daarmee de mogelijkheden van je website uitbreiden. Is dit de plugin waar jij naar zocht? Volg de onderstaande link om de plugin verder te bekijken en eventuele instructie te bekijken, natuurlijk kun je daar ook de plugin downloaden. Deze plugin is ook  makkelijk te installeren via je eigen wordpress installatie, ga naar plugins en kies voor nieuwe plugin toevoegen en voer de naam van de plugin, zoek en klik op installeren.

Stag custom sidebars

Custom sidebars

Custom sidebars heeft op dit moment een waardering van bijna 5 uit 5 sterren op basis van 121 stemmen, op de plugin website van WordPress. Custom sidebars werkt niet met schortcodes, maar met de plugin bied de mogelijkheid om bestaande sidebars te vervangen.  Het is met deze plugin mogelijk om voor elke pagina een andere sidebar te creëren . Zo kun je dus  in combinatie met  het aanmaken van verschillende menu’s elke pagina voorzien van zijn eigen menu,  neem bijvoorbeeld een voorkomende pagina als foto’s cheap cialis 5mg. Onder de kop Foto’s hangen vaak meerdere pagina’s van de verschillende categorieën foto’s, in plaats van een uitklap menu dat vaak niet werkt in de mobiele versie kun je met deze plugin een apart menu weergeven op de pagina foto’s, waardoor  de bezoeker in oogopslag de verschillende foto pagina’s kan zien.

Eigen sidebars toevoegen doe je eenvoudig in je dashboard gedeelte, ga naar weergave en vervolgens naar widgets, hier kun je vervolgens eenvoudig een eigen sidebar toevoegen. Wanneer je de eigen sidebar hebt aangemaakt en gevuld met de gewenste widgets, ga je naar de pagina waar je de sidebar wilt weergeven en rechts in het menu  kun je aangeven welke standaard sidebar moet wijken voor de sidebar die jij zojuist hebt aangemaakt.

De plug in Custom sidebar kun je downloaden via de onderstaande link, via deze link vind je ook nog enige uitleg over de werking van de plugin. Ook deze plugin is makkelijk te installeren via je eigen WordPress installatie, ga naar plugins en kies voor nieuwe plugin toevoegen en voor de naam van de plug in, zoek en klik op installeren.

Custom sidebars

Heb je vragen over WordPress? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Vriendelijke groet John Bijl