Een tijdje terug heb ik website ontwikkelingeen domeinnaam aangevraagd, www.reisbureausopeenrij.nl . Na het vastleggen van de domeinnaam ben ik begonnen met de website ontwikkeling , de bedoeling was en is om een simpele website neer te zetten zonder al te veel poes pas  waarop het duidelijk is waar het om gaat op de website. Verder wil ik deze website gebruiken om beter te worden in de zogenaamde seo, bij de meeste beter bekend als zoekmachine optimalisatie.

Het hele idee van de website naast natuurlijk een verdienmodel te creëren, was en is om kennis te vergaren door te doen en deze kennis dan weer te kunnen inzetten voor mijn huidige en toekomstige klanten, waar het gaat om website ontwikkeling.

Op dit moment ben  ik wel klaar met de styling (voor zolang als het duurt) en heb ik voor mezelf ook duidelijk ingevuld hoe ik de website wil gaan inzetten. Nu is het zaak om bezoekers , zogenaamd “verkeer” te genereren voor mijn website, en ik dacht met de domeinnaam  in combinatie met de focus zoekterm  ‘reisbureaus’ een sterk wapen in handen te hebben, maar dit valt vies tegen kan ik je vertellen.  Na enig rondneuzen op internet kom ik erachter dat het gebruiken van je zoekterm in de domeinnaam van je website van minder groot belang is geworden, tenminste dat is wat er door de kenners wordt gezegd  en waar het gaat om het ene woord reisbureaus lijkt het tot nu toe ook wel te kloppen. Zoek je bijvoorbeeld op ‘reisbureaus op een rij’ of ‘Alle reisbureaus op een rij’ dan zie je wel dat mijn website op de eerste resultatenpagina te zien is, vooral bij de eerste zie je dus wel een duidelijke connectie met de domeinnaam.

Website ontwikkeling houdt niet op bij online zetten

De zoektocht naar betere prestaties en een hogere plaats in google is hetgeen waar ik nu druk mee ben. Dit heeft er onder meer toe geleid dat ik op deze website de plug in ‘seo smart links’ ben gaan gebruiken, deze plug in  verbind als het ware alle pagina’s binnen jouw website aan elkaar en dit zou moeten gaan leiden  tot hogere scores in zoekmachines.

Verder heb ik ook de snelheid van mijn website sterk verbetert door afscheid te nemen van bepaalde plug ins en functionaliteiten, maar ook door het in gebruik nemen van een specifieke plug in genaamd:  w3 total cache waarmee het cache geheugen van de website opgeschoond word.

Zo ben ik dus continue bezig met verbeteren van bepaalde functies binnen de website en daarnaast het verspreiden van de website via social media en op die manier probeer ik de website onder de aandacht te brengen en daarmee de zogenaamde traffic te verhogen.  En dit alles probeer ik op een zo betaalbaar mogelijk niveau te doen door gebruik te maken van gratis hulpmiddelen die WordPress te bieden heeft, alleen via social media maak ik gebruik van betaalde promotie mogelijkheden.

Mocht u nou hulp nodig zijn bij het neerzetten van uw website, vul dan gerust het contact formulier in  voor een vrijblijvend contact en wie weet kan ik u helpen met de verbetering van uw website. Mocht er wat nieuws te melden zijn over mijn project www.reisbureausopeenrij.nl dan zal ik hier weer melding van maken.

Mijn persoonlijke project van website ontwikkeling gaat nog gewoon verder ondaks dat de website al in de lucht is, het blijft boeiend om te zien dat website ontwikkeling niet stopt bij het maken en vormgeven, maar dat het na het online gaan gewoon doorgaat.

Vriendelijke groet John Bijl