Waarom zoekmachine optimalisatie?

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is een term die je tegenwoordig als website eigenaar veel hoort.  Waarom zoekmachine optimalisatie is een vraag die veel website eigenaren zichzelf stellen en als tweede komt daar vaak de vraag: “Hoe doe ik dat dan?”

De eerste vraag is eigenlijk heel simpel te beantwoorden. Jij hebt een website en de kans is groot dat je graag bezoekers op je website wilt hebben. Wanneer jij bezoekers wilt hebben ben je tegenwoordig afhankelijk van de zoekmachines. Bijna alle potentiele bezoekers van je website starten hun zoektocht naar een website in een zoekmachine. Wil je dus die potentiele bezoeker op je website dan moet je een goede positie hebben in de zoekmachine. Sta je ergens op de 2e, 3e of 4e pagina dan is de kans klein dat die potentiele bezoeker op jouw website uitkomt.

Dus waarom moet je aan zoekmachine optimalisatie doen? Juist omdat jij die potentiele bezoeker op jouw website wilt hebben en niet op die van de concurrent.

Hoe optimaliseer ik mijn website voor de zoekmachine?

Nu je weet waarom jij je website moet optimaliseren voor de zoekmachines is het ook wel goed om te weten hoe jij je website kan optimaliseren voor de zoekmachines.

Ik ben nu al een paar jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Sinds twee jaar steeds meer gericht op het bereiken van goede posities in de zoekmachines. Ik heb ontdekt dat dat het een harde strijd is en wil je erin slagen ben je in veel gevallen een lange adem nodig.

De vraag hoe je een website optimaliseert voor zoekmachines is niet zomaar even te beantwoorden.  Wanneer je je online gaat zoeken kom je veel verschillende tips tegen. Het is volgens mij zaak dat je van al die tips datgene gebruikt wat het beste bij jou past.

Twee belangrijke punten bij zoekmachine optimalisatie

Persoonlijk denk ik dat twee zaken belangrijk zijn bij zoekmachine optimalisatie. Het eerste is te zorgen voor een gebruiksvriendelijke website waar de bezoeker graag regelmatig terugkomt. Dit is een stukje technische optimalisatie waaronder ook de snelheid van je website valt. Zorgen voor een prettige omgeving op je website wordt volgens mij steeds belangrijker. Ik hoor steeds vaker van de experts dat zoekmachines de gebruikerservaring belangrijk vinden.

Het tweede wat ik steeds weer te horen krijg van de experts is content marketing. Deel je kennis met de bezoeker van je website of nee deel je kennis met de internetgebruiker zodat deze een bezoeker van je website wordt.

Content marketing zorgt voor inhoud op je website. Schrijf artikelen over het onderwerp van je website en toon jouw expertise. Belangrijk bij content marketing is volgens mij dat je origineel en inhoudelijk correct bent.

Inmiddels wel geleerd dat het bij content marketing heel belangrijk is dat jij jezelf bent. Dus niet geforceerd een stukje schrijven over een onderwerp, maar vanuit je eigen passie en persoonlijkheid jouw kennis delen met de lezer. Het voordeel van jezelf blijven ook in het schrijven is dat je dan unieke content maakt en dat is zeker een punt waar google naar kijkt.

Hoe ga je aan de slag?

Eigenlijk is dit heel simpel, je moet het gewoon doen. Wanneer je technisch niet al te sterk bent is het goed om een kenner eens naar je site laten kijken. Hij of zij kan bepalen of je site gebruiksvriendelijk is en technisch goed in mekaar zit.

De content marketing daar kun je eigenlijk direct mee aan de slag. Deel je kennis door het schrijven van artikelen. Oefen je hierin en neem de tijd voor een artikel, schrijf dus niet heel snel veel artikelen. Het is beter wekelijks 1 goed artikel te plaatsen dan meerdere artikelen in week van slechte kwaliteit.

Tip voor mensen met WordPress website

Ben je nou na het lezen van dit artikel van plan om content marketing toe te gaan passen en heb je een WordPress website? De plug in Yoast SEO is een prima hulpmiddel om onder andere een goed leesbaar artikel te plaatsen.

Wanneer je de plug in van Yoast hebt geïnstalleerd krijg je wanneer je een artikel schrijft tips om je artikel goed leesbaar te maken. Ook geeft de plug in hulp bij het juist inrichten van je focus zoekterm. Dit is de term waar je graag op gevonden wil worden.

Wanneer je de plug hebt geïnstalleerd is het goed om eerst eens goed te kijken wat de plug in exact te bieden heeft en hoe het precies werkt. Het installeren van de plug in geeft je website niet een SEO boost, het is echt een hulpmiddel om je te helpen bij het optimaliseren van je website.

Optimaliseren voor zoekmachines stopt nooit

Het optimaliseren van je website stop eigenlijk nooit. Wanneer je eenmaal een goede positie hebt in de zoekmachine wil je daar ook graag blijven. Het is dus zaak om bezig te blijven en je website goed te verzorgen op die manier denk ik dat jij je plek op den duur kunt behouden.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt en heb je zelf nog tips of toevoegingen, laat het dan weten in een reactie hieronder. Door tips met elkaar te delen kunnen we allemaal aan de slag en van elkaar leren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *