In augustus heb ik een artikel geschreven met de titel “Website ontwikkeling stopt niet bij het maken van de website” In dit artikel nam ik www.reisbureausopeenrij.nl als voorbeeld, dit project ben ik begonnen om op een aantal punten in de website ontwikkeling beter uit de voeten te kunnen, zoals bijvoorbeeld: zoekmachineoptimalisatie.

Nu zijn we weer een paar maanden verder en is de website inmiddels veranderd van lay out en staan er al heel wat artikelen op, maar hij staat nog niet volop onder de aandacht op google. Goed om te weten is dat ik nog geen gebruik heb gemaakt van google adwords, dus geen betaalde google campagne om hogerop te komen in de resultaten. Om hogerop te komen in google ben ik actief bezig met het toepassen van verschillende zoekwoorden en het terug laten komen van een belangrijke term, namelijk reisfolder. Het resultaat is dat ik op basis van ruim 680 zoekopdrachten een gemiddelde positie van 28 in google bezit. Dit houdt dus in dat ik op sommige zoekwoorden heel goed scoor en dat er ook een aantal tussen zitten waarop ik erg laag scoor.

Zoektermen Google

Een aantal zoektermen doet het dus erg goed en doormiddel van die zoektermen komen er dus ook steeds meer bezoekers op de website. De Zoekterm “reisfolder” doet het steeds beter sinds ik deze structureel gebruik en terug laat komen, op dit moment staat de website met twee resultaten bovenaan pagina 2 van google. Voeg je echte een woord toe aan reisfolder, zoals bijvoorbeeld reisfolder Egypte of Amerika, dan zie je de website terug op pagina 1 van google.

Vakantie2015 is ook een term waar de website het goed op doet, met deze zoekterm staat de website op pagina 1 van google, een mooi resultaat.

Een website in de categorie reizen en vakantie heeft waar het gaat om de resultaten in Google een hoge concurrentie kust , er zijn vele kapers op de kust die ook een plek vooraan willen hebben en ja we kunnen nou eenmaal niet allemaal vooraan staan.

De bovenstaande bevindingen over de zoekresultaten in google van www.reisbureausopeenrij.nl zijn op basis van zoekopdrachten in google in een incognito scherm, het kan dus best zijn dat er enige afwijkingen ten opzichte van mijn resultaten in uw resultaten voorkomen.

Vragen, opmerkingen, aanvullingen of eigen ervaringen? Laat het hieronder rustig weten.

zoektermen google