Er zijn nog al wat startende ondernemers en zzp’ers die of starten zonder website of zelf aan de slag gaan om een website neer te zetten. Dit doen ze over het algemeen omdat zij niet over een dusdanig budget beschikken om een website te laten maken door daarvoor gespecialiseerd bedrijf. In dit blog artikel laat ik je zien dat het nu ook voor starters , zzp’ers en ondernemers met een kleiner budget mogelijk is een goede professionele maar betaalbare website neer te zetten.
Tegenwoordig is het niet meer noodzakelijk om je website van nul af aan op te bouwen, de basis van een website is nu bereikbaar voor iedereen door middel van zogenaamde “Open source software” waarin het hele programmeren van een website al klaar is. Open source betekent dat het gratis software is en voor iedereen vrij te gebruiken. Op dit moment is “WordPress” het meest bekende en wordt het meeste gebruikt om websites en blogs op te zetten.

WordPress

WordPress biedt een geweldige oplossing om goede professionele websites mee te maken, zo heb je toegang tot verschillende zogenaamde thema’s, met deze thema’s wordt de basis van het uiterlijk van de website bepaald, deze thema’s kun je gratis downloaden en wil je iets exclusiefs dan kun je ook een betaald thema aanschaffen of zelfs een thema op maat laten bouwen. Naast thema’s heb je ook de mogelijkheid om verschillende functies toe te voegen aan de website met plug-ins, deze plug-ins zijn voor een groot deel ook weer gratis, maar sommigen soms wat uitgebreidere plug-ins zijn tegen betaling aan te schaffen. WordPress biedt naast al deze gratis extra’s ook nog eens een prima en makkelijk CMS (content management system) waarmee het plaatsen van content op je website geen ingewikkelde zaak wordt maar snel en makkelijk te doen is.

Zelf doen of laten doen?

Als ondernemer zou je zelf aan de slag kunnen gaan met een website en weken misschien wel maanden bezig zijn om iets goeds online te krijgen, maar hoeveel heeft het je dan gekost wanneer je kijkt naar de uren die je erin hebt gestoken? Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om tegen een aantrekkelijke prijs een website in eigen stijl neer te laten zetten door een zzp’er of een bedrijf, simpelweg omdat zij gebruik maken van bijvoorbeeld WordPress en dus heb je dan automatisch niet te maken met programmeer kosten.
Een website kun je dus in principe goed laten maken tegen een zeer redelijke prijs en een bijkomend voordeel van een website laten maken is dat je altijd terug kunt vallen op een stuk service en kennis van de maker van je website.
Heb je vragen en of opmerkingen? Laat gerust hieronder een reactie achter of stuur mij rechtstreeks een bericht door HIER te klikken.
Met vriendelijke Groet John Bijl