Zo het is alweer even geleden maar, hier ben ik dan weer met een blog over mijn werkzaamheden. Op 2 December 2015 schreef ik een blog over affiliate websites en dan voornamelijk gericht op het verkrijgen van een goede positie in Google.
In die blog wijs ik op het belang van een goede positie in Google en dat het een uitdaging is om die goede positie te verkrijgen.

Ik ben die uitdaging natuurlijk aangegaan en de eerste resultaten zijn positief.

Reisbureausopeenrij.nl

Deze website in de categorie vakantie en reizen bezit ik het langst en ben ik gestart om te leren en te experimenteren. De website staat nu zo een 2 jaar online en begint nu aardig goed te ranken op meerdere zoektermen.
Binnen de categorie van vakantie en reizen is het niet gemakkelijk op goede posities in Google te verkrijgen, het vergt veel tijd en veel geduld. Inmiddels heb ik met meerdere zoektermen een top tien positie en wordt de website dus steeds beter gevonden.

Ikwildagaanbiedingen cialis online cheap.nl

Ook in het aanbiedingen segment is het niet geheel makkelijk een goede positie te verwerven. De grote zoektermen dagaanbiedingen en dagaanbieding hebben heel veel concurrentie en meerder partijen is het er aangelegen om met deze termen boven aan te staan.
Bovenaan sta ik nog niet, maar na bijna een jaar onderweg te zijn ben ik niet geheel ontevreden met de top tien positie die ik inmiddels heb verworven met beide zoektermen. Natuurlijk moet ik nog verder stijgen en is de benedenste helft van de top tien niet het einddoel, maar ik ben goed onderweg en stijg nog steeds.

Tijd, geduld, aandacht en content!

Tijd, geduld, aandacht en content zijn de termen die centraal staan bij het verkrijgen van de topposities in Google. We kunnen allemaal luisteren naar alle experts, maar iedereen roept weer wat anders en dan is het uitzoeken wat er voor jou en jouw website werkt.

Bij reisbureuasopeenrij.nl zijn de genoemde termen zeer belangrijk geweest. Het enige wat ik gedaan heb nadat ik tips en trics van de experts bekeken en gelezen had, is de website vullen relevante content en steeds verder optimaliseren. Dit heeft erin geresulteerd dat de website op dit moment gevonden wordt op basis van meer dan 2000 verschillende zoektermen en een gemiddelde toppositie heeft van 7.7. Ik weet dat de experts zeggen dat het niet veel waard is die toppositie, maar het laat toch zien dat je meerdere posities op pagina 1 bezit en dat is zeker wat waard.

Top tien zoektermen reisbureausopeenrij.nl

2016-09-13

Bij Ikwildagaanbiedingen.nl is het verhaal iets anders. Natuurlijk is tijd en geduld ook in deze belangrijk, maar ik ben met deze website toch wat actiever bezig geweest met de betaalde marketing strategie├źn. Adwords en Facebook ads waren de twee waar ik mee aan de slag ben gegaan. Adwords en ook Bing ads trouwens zijn de twee betaalde marketing mogelijkheden die ik heel snel weer losgelaten heb. Je pompt er veel geld in en krijgt er weinig voor terug. Dit is echt iets wat je aan de experts over moet laten naar mijn idee anders gooi je geld in een bodemloze put.

Top tien zoektermen Ikwildagaanbiedingen.nl

2016-09-13-1

Facebook marketing heeft meer mijn voorkeur. De betaalde advertenties leveren niet direct altijd wat op, maar ik heb gemerkt dat de terugkerende bezoekers aanzienlijk zijn gestegen en mijn facebookpagina kreeg meer likes. Trouwe bezoekers van je website is heel wat waard, de kans dat zij jouw website gaan promoten is natuurlijk heel groot.
Het is zo een lange update geworden van mijn uitdaging om goede posities in Google te verkrijgen. Zoals gezegd ben ik aardig tevreden maar de uitdaging is nog niet volbracht. Ik ga door en met tips en soms een klein beetje hulp hoop ik over een tijd te kunnen melden dat ik met mijn sites standaard in de top drie sta met de belangrijkste zoektermen.

Met vriendelijke groet John