hoe kom ik hoger in google

Hoger in Google

Voor veel ondernemers die online actief zijn is dit de grootste vraag die hen bezighoudt. Hoe kom je hoger in Google?

Google is de meest gebruikte zoekmachine wereldwijd. Ook in Nederland wordt voor het online zoeken het meest Google gebruikt. Het is daarom voor eigenaren van een website vaak erg belangrijk om hoger in Google. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Iedereen met een website wil graag boven aan staan en daarom is het dringen geblazen. Google heeft een aantal regels waar je aan moet voldoen en vanuit daar wordt je positie bepaald.

Waarom sta ik nog niet in de top?

Je had misschien antwoorden en of tips verwacht om hoger te komen in de zoekresultaten. Ik moet je dan helaas teleurstellen, ik heb die antwoorden niet voor je. De Vraag hoe ik hoger kom in Google en waarom sta ik nog niet in de top zijn vragen die ik mijzelf stel.

Vele tips en tricks heb ik al uitgeprobeerd en toegepast op verschillende websites. Steeds kom ik er weer achter dat pagina 1 van Google nog wel haalbaar is, maar ja verder dan plaats 8,9 kom ik vaak niet. Een uitzondering daargelaten natuurlijk.

Elke dag ben ik druk met het toepassen van verschillende tips van de zogenaamde experts. Op dit moment ben ik dan ook heel erg druk met content marketing want dat is de manier om hoger te komen. Ook heb ik een van mijn websites laten versnellen en omgezet naar een beveiligde https URL. Dit doe ik en heb ik gedaan omdat dit bevorderlijk zou zijn voor de resultaten in Google.

Ben ik ongeduldig of…..?

Alle werkzaamheden waar ik nog mee bezig ben en die ik al gedaan heb leiden nog steeds niet tot voldoende resultaten. En ik vraag mij dan gelijk af of ik ongeduldig ben of dat ik misschien wel wat fout doe?
Wanneer het ongeduld is zit er niets anders op dan door gaan met verbeteren en afwachten. Wanneer ik iets fout doe moet ik zien te achterhalen wat ik dan fout doe.

Dat laatste is best lastig. Wanneer ik kijk naar mijn website Ikwildagaanbiedingen.nl dan ben ik nu druk bezig met content marketing en dat levert wel wat op maar lang niet voldoende. Kijk ik naar de tools die ik gebruik dan heb ik het allemaal redelijk tot goed voor mekaar. De SEO-scores staan op groen en de leesbaarheid is ook oké. En toch levert het niet de resultaten op waar je zo vurig op hoopt.

Google bepaalt

We kunnen er niet onderuit, Google bepaalt wat wij te zien krijgen in de zoekresultaten. Het lijkt erop dat er een aantal mensen zijn die de code van gratis bezoekers vanuit de zoekresultaten gekraakt hebben. Deze mensen vertellen echter volgens mij nooit het hele geheim en slechts een gedeelte. Gaat het mij lukken om met een gedeelte van het geheim de code te kraken en die toppositie op google te behalen?
Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik doorga en veel wil uitproberen, we geven niet zomaar op. De eerste topposities zijn bereikt en het is zaak om de topposities in te nemen op de belangrijkste zoektermen voor een website.

Herken jij dit?

Herken jij jezelf een beetje in dit verhaal? Geef niet op en ga vooral door. Probeer de verschillende tips van de experts uit. Gebruik vooral wat jou wel ligt en probeer daar het maximale uit te halen. Zorg er dus voor dat je altijd kunt zeggen dat je er echt alles aan hebt gedaan om het te laten slagen.